سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
بالصور/ ممثل الولي الفقيه في شؤون الحج والزيارة يتفقد مركز إعلام الحوزة بقم المقدسة

حوزه/ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه حج یکی از واجبات بین المللی اسلام گفت: حج دارای شاخص‌های متعددی است که کانون آن عبودیت، معنویت، وحدت، همبستگی، اقتدار اسلامی و قدرت نرم اسلام است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، امروز در همایش بین‌المللی دپیلماسی حج و زیارت که در قم برگزار شد از حج  به عنوان تنها عبادت واجب در حوزه بین‌المللی اسلام یاد کرد.


وی با اشاره به ظرفیت‌های عظیم حج اظهار کرد: بیش از هفت میلیون نفر از مردم ایران وچندین میلیون از سراسر جهان، از سال‌های گذشته در صف اعزام به حج و عمره هستند و هیچ سفری در دنیا وجود ندارد که این حجم از شیفتگان را داشته باشد.


نماینده ولی در امور حج و زیارت با تاکید بر اینکه مخاطبان حج نه تنها تمام مسلمانان بلکه تمام انسان‌های عالم است، گفت: ظرفیت‌های حج به قدری بالاست که می‌تواند روی تمام سیاستمداران و زورگویان اثر گذارد.


وی با بیان اینکه متاسفانه شاهد برگزاری یک حج ظاهری هستیم، افزود: حج اثرگذاری عمیق فردی، اجتماعی و بین المللی در ابعاد معنوی، اقتصادی، اعتقادی، فرهنگی و سیاسی دارد که دستیابی به این ویژگی‌ها وابسته به اقامه حج واقعی است.


حجت‌الاسلام و المسلمین نواب با اشاره به ظرفیت‌های دیپلماسی و بین‌المللی حج، یادآور شد: شکل گیری رشد اندیشه و آگاهی مسلمانان، افزایش قدرت تاب‌آوری و همزیستی مسالمت آمیز، رشد اخلاق اجتماعی و حفظ حدود و مقررات دینی، تجربه اهتمام به محیط زیست و حفظ آن، تمرین همدلی و همکاری اسلامی، خودباوری و تقویت هویت اسلامی، تمرین عملی برای تشکیل امت واحد اسلامی، شناسائی بخش‌های آسیب‌پذیر و ترمیم آن و ارعاب دشمنان و برائت از مشرکان و استکبار از دیگر کارکردهای حج است.


وی با بیان اینکه متاسفانه پوسته و ظاهری از حج اقامه می‌شود، ادامه داد: اگر حج واقعی اتفاق می‌افتاد، فلسطین هرگز غصب نمی‌شد و مسلمانان عالم به زیر سلطه مستکبران نمی‌رفتند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، تقویت بنیه اعتقادی و معنوی افراد را از دیگر ویژگی‌های حج دانست که تحقق آنها در گرو اقامه حج واقعی است.


سرپرست حجاج ایرانی، حج ابراهیمی را حجی دانست که در آن به همه کارکردهای این فریضه مهم و اثرگذار توجه شود، گفت: جامعه اسلامی از ظرفیت‌ها و دستاوردهای مهم و بی‌بدیل حج به دلیل بی‌اعتنایی به باطن آن و توجه به ظاهر این فریضه مهم اسلامی بی‌بهره است.


گفتنی است: بیش از ۴۵ مقاله به زبان‌های فارسی، عربی، انگلیسی و اردو به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که ۱۸مقاله برتر در کتاب مجموعه مقالات دیپلماسی حج و زیارت منتشر شده است.


همچنین دراین نشست از سه جلد کتاب به نام‌های مجموعه مقالات همایش بین ‌الملل حج و دیپلماسی، بررسی اسناد زیارت دولتمردان مسلمان از حرم رضوی و ماهنامه شماره (۲۵)امنیت بین‌الملل رونمایی شد.


همایش بین‌المللی دیپلماسی حج و زیارت به همت پژوهشکده حج و زیارت و با همکاری ۱۲ مرکز و موسسه مرتبط در قم برگزار شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha